Næste Indhold Hjem
M-nordfra Mysteriet
Den Usynlige Morder
Afsnit 01

Tirsdag 22-6-1937

IKKE morderen

Tro nu ikke, at manden på billedet er morderen, blot fordi han har den mørke skægvækst, som Irma Frier Rasmussen fortalte om. Irma er den eneste, som med sikkerhed har set morderen.

Jeg elsker at se Columbo som ren fiktion. Jeg klæber til skærmen.

Jeg har det svært med Columbo-scenariet i virkeligheden. Det går ud på at en højt uddannet eller rig eller berømt eller på anden måde prominent, eller kombination heraf, person på snedig vis planlægger og udfører et mord.
Jeg tror simpelthen ikke at sådanne mennesker i almindelighed er i besiddelse af tilstrækkelig forråelse til at skyde og dræbe et menneske, og så bare skyde dem han møder på vej væk fra gerningsstedet.

Jeg tror også at sådanne mennesker har rigtig meget at miste i sammenligning med hvad måske nogle andre samfundsgrupper har.

Der findes eksempler i Danmark, hvor højtuddannede personer har begået mord. For eksempel: En læge rejste til Bornholm og startede en mordbrand.

Men det hører til sjældenhederne, at prominente er forbrydere på den måde. Prominente kan være forbrydere på andre måder. For eksempel ved at være skattesnydere, virksomhedstømmere, drive forskellige former for lyssky udnyttelse af boligmarkedet, eller at være smuglere. ELLER DE KAN FÅ SAGT ET FORKERT ORD TIL EN SKRUPPELLØS FORBRYDER, som lever i en anden verden af forråelse. Og en forbryder, som Politiet ALDRIG ville finde. Det kunne være at forbryderen var en dansker som boede i DDR. Hvis han havde blot den mindste forbindelse til myndighederne i DDR, så ville han også være i besiddelse af et falsk vesttysk pas. Han ville kunne optræde helt troværdigt som tysker. Tænk sig en gang hvis en sådan mand er opført i Politiets register for anførte personer i sagen.

Hvis det ydermere var sådan, at eftersom denne mand var blevet morder, så underskrev han sin egen dødsdom i de kredse hvori han befandt sig, hvorefter han ikke alene var forsvundet, men han var også DØD.

Vi skal i de kommende afsnit se, at der fandtes lige præcis en sådan mand i 1967. Vi skal også se, at der fandtes et smuglernetværk, og at der blev begået økonomisk kriminalitet, som ikke var kendt af Politiet før i 1973, hvor Ekstra Bladet spillede en afgørende rolle.
Paradoksalt nok var det journalist Poul Dalgaard ved Ekstra Bladet, som afslørede denne kriminalitet. Poul Dalgaard var den ene af de to journalister fra Social-Demokraten, der i vinteren 1948, efter mange måneders grundig og opslidende research kunne afsløre den sag, som blev kendt som Edderkoppesagen.


Næste
02 1937 Wulff dynastiet i 1937
Først publiceret 12-03-2017
03 2008 Kidnapninger i Danmark
Først publiceret 12-03-2017
Ekstra Bladet
04 1955 Bande på fire
Først publiceret 02-05-2017
Vestjyden
05 1956 Kidnapning planlagt
Først publiceret 12-03-2017
Social-Demokraten