01 Tidsskriftet "UNDER TIDEN"
Først publiceret 22-04-2021
02 Den usandsynlige morder
Først publiceret 22-04-2021
03 I skyggen af sandheden
Først publiceret 22-04-2021
04 Den sandsynlige morder
Først publiceret 22-04-2021
05 Maries Morder
Først publiceret 22-04-2021
06 Mysteriet om Marie
Først publiceret 22-04-2021
07 Fantommanden
Først publiceret 22-04-2021
Forrige Indhold Hjem
M-nordfra Mysteriet
Forfatteres mareridt
Afsnit 08

MMM

MMM, Maries Mulige Morder, er en skrevet men uudgivet bog af forfatteren Johannes Abildtrup.
Bogen har vanskelige kår. Johannes har bragt sig i en situation hvor han ikke kan udgive bogen uden at Politiet erklærer hans mistænkte for morder.

Johannes Abildtrup har besæftigfet sig med mordet lige siden han på morddagen kom forbi det store optrin på Hestehavevej.
Han iværksatte for fire år siden skriveriet som omhandlede en daværende nulevende mistænkt.
Der er bare det, at Johannes Abildtrup øjensynlig ville have manuskriptet til at indeholde den mistænktes navn.

En levende mands navn anklaget, uden at Politiet havde udråbt ham som morder.
Men fire år er gået hen uden, at nogen bog er udkommet. Hvis Johannes havde gjort den mistænkte anonym i sit manuskript så havde situationen set meget bedre ud.
I så fald kunne der have været forskellige udfald.
1. Hvis Politiet efterfølgende efterviste anklagerne, så ville navnet komme frem af sig selv, og Johannes ville høste æren og sælge mange bøger.
2. I modsat fald ville tilfældet være analogt med "Advokat B" i bogen "Den usandsynlige morder", og Johannes ville stadig sælge nogle men måske færre bøger.

Som årene er gået har Johannes Abildtrup malet sig op i et hjørne. Navnet på den mistænkte bliver mere og mere offentligt kendt, og bogen kan kun udgives, hvis Politiet verificerer anklagerne, hvilket er usandsynligt. MEN Politiet har nu gravet, det er da bemærkelsesværdigt.

Politiet har gravet grundet utrættelige henvendelser fra Johannes til Politiet. Hvis Politiet ikke finder en rygende pistol, så kan Johannes ikke udgive sin bog.
Johannes Abildtrup skulle have skrevet bogen med anonym morder ligesom forfatterne Lars Rørbæk og Jørgen Skovsted i bogen "Den usandsynlige morder" angav Advokat B.
At det så senere så sandsynligvis blev offentligt kendt hvem den mistænkte var, ja det kunne Johannes så måske ikke gøre for.

Nu er Johannes Abildtrup så endt i en blindgyde. For alle privatdetektiver ved, hvem hans mistænkte er, og det er da også offentligt publiceret, foreløbig et en kelt sted.

Johannes har en urokkelig teori om, hvem morderen var.
Lokalavisen i Aarhus skriver:
Jalousi-drab
Han var en netop fraskilt mand, der boede få hundrede meter fra Lock-Hansen ægteparret og havede en affære med Marie Lock-Hansen. De var enige om, at det skulle være dem, så Marie gik til sin mand Oscar og sagde, hun ville skilles. Oscar Lock-Hansen reddede ægteskabet ved at få lavet en ægtepagt, der begunstigede Marie, som derfor af pengebegær blev i ægteskabet.
"Manden bliver desperat og prøver at overtale hende, og da det ikke lykkedes, skyder han hende i jalousi," fortæller Johannes Abildtrup.
Den påståede morder emigrerede nogle år senere og lever angiveligt den dag i dag, fortæller Johannes Abildtrup, som forgæves har kontaktet både politiet, statsadviokaten og justitsministerriet med sin viden.
"Jeg har en mistanke om, at Oscar vidste, hvem morderen var, men ikke ville sige det for ikke at sværte Marie til og ikke selv være en hanrej," siger Johannes Abildtrup.

Alt dette lyder plausibelt, og ville passe fint ind i alt hvad der er kendt om sagen. Det vil endda passe ind i Preben Nibes udsagn om, at et sådant mord skyldes "kærlighed eller mangel på samme, eller skillinger".
Det vil endda ramme plet på BEGGE punkter.

Injurier?
Der vil være tale om injurier. Bemærk betegnelsen: Maries "Mulige" Morder.
Noget tyder på at pårørende i udlandet er særdeles velhavende. Faktisk takket være en virksomhed grundlagt af mistænkte. Måske kunne de ønske at blive renset.
Fotoet viser adressen på en sønnesøn, som har firmaet i dag.

Fundet af Dines Bogø


Forrige